logo stichting knip

MEER INFORMATIE?

info@stichtingknip.nl

Het is een kick als ik wat kan sparen!

Wie de budgettraining van Stichting Knip volgt, heeft meer inzicht in zijn financiële situatie. Dat geeft rust. Bovendien is de training letterlijk geld waard, zo merkten Rianne Schepers en Samantha Laamers. “Ik houd nu meer geld over dan voor de training!”

bewustwording

Samantha en Rianne gingen het afgelopen jaar voor het eerst op zichzelf wonen. Ze hebben allebei werk, komen goed rond, maar hadden toch behoefte aan wat tips op financieel gebied. Via Facebook meldden ze zich aan voor de budgettraining. De training duurt zeven weken. Iedere week komen de deelnemers twee uur bij elkaar om informatie op te halen. Onderwerpen die besproken worden zijn onder meer belastingen, verzekeringen en de toeslagen en kortingen waar je recht op hebt. Ook de website van het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) komt aan bod. De rode draad is bewustwording: wat komt er binnen en waar geef je het aan uit?

boodschappengeld

Trainer Gerieke Menkveld: “We beginnen met het opzetten van een maand- en jaaroverzicht. Wat zijn de vaste lasten waar je rekening mee moet houden? Zijn er uitgaven die er aan zitten te komen en waar je nu al geld voor opzij moet zetten? Op basis daarvan bepaal je wat je wekelijks nodig hebt aan boodschappengeld. In een huishoudboekje houd je bij wat je uitgeeft. Het boodschappengeld haal je per week contant in huis. In de praktijk blijkt namelijk dat je snel te veel uitgeeft als je alleen maar pint.”

spaarpotje

Dat werkt, zeggen Samantha en Rianne. “Als het cash in je portemonnee zit heb je veel beter in de gaten wat je uitgeeft dan wanneer je alleen maar pint”, vindt Samantha. “Als ik op donderdag zie dat ik nog een tientje in m’n portemonnee heb, dan weet ik dat ik op moet passen.” Rianne: “En als ik aan het eind van de week geld over heb, gaat dat in een spaarpotje. Het is toch een kick als dat lukt!”

ervaringen uitwisselen

De deelnemers wisselen ervaringen uit en leren van elkaar. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om mee te doen. Gerieke: “Een van de deelnemers was een man van in de zeventig. Zijn vrouw was overleden en zij deed altijd alle administratie. Hij had geen idee waar hij moest beginnen en dus meldde hij zich aan voor de training. Hij vond het geweldig.” Ook Rianne en Samantha zijn blij dat ze de training gevolgd hebben. “Het was nuttig en ook nog eens gewoon gezellig!”

wilt u meer informatie of meedoen?

Hier vindt u meer informatie over de trainingen . Aanmelden? Neem dan contact op met Renate Slagter van Stichting Knip via e-mail renate@stichtingknip.nl of Gerieke Menkveld via e-mail gerieke@stichtingknip.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn
MEER INFORMATIE?
RECENTE POSTS