logo stichting knip

MEER INFORMATIE?

knipinbedrijf@stichtingknip.nl

Wat wij doen

Loonbeslagen, uitkeren van voorschotten, vervroegd uitkeren van vakantiegeld, stress gerelateerde ziekmeldingen, slechte en negatieve sfeer op de werkvloer? Herken je dit? Steeds meer organisaties worden geconfronteerd of opgezadeld met financiële problemen van werknemers. Uit onderzoeken blijkt dat daardoor medewerkers steeds slechter inzetbaar zijn op de werkvloer. Het ziekteverzuim stijgt en de afdelingen financiële administratie en HR krijgen er op deze manier een extra taak bij om dit in goede banen te leiden. Ook van leidinggevenden wordt steeds meer (inlevingsvermogen) gevraagd.

Knip in bedrijf wil graag werknemers door middel van praktische trainingen, vaardigheden en kennis overbrengen zodat zij niet (verder) in financiële problemen komen. Een goede basis wordt gecreëerd als de werknemer zijn financiële huishoudboekje op orde heeft. De inhoud van de trainingen is divers en er wordt gewerkt met de laatste wet- en regelgeving. 

Financieel Fit

Achter de computer, thuis of waar je maar wilt, gaan de deelnemers, aan de slag met hun financiële zaken. Aan de hand van 12 deelonderwerpen nemen we ze, heel overzichtelijk, mee in de wereld van financieel overzicht.  Ze leren alles over het opzetten van een overzichtelijke administratie, budgetteren en besparen, het belastingstelsel en andere financiële zaken.

En, superhandig, we geven praktische tips die passen bij hun situatie. Online betekent overigens niet ‘alleen’; de online budgettraining is inclusief 1,5 uur e-coaching (via e-mail of chat) door een professionele coach, verdeeld over 3 momenten.

Financieel Topfit

Achter de computer, thuis of waar je maar wilt, gaan de deelnemers, aan de slag met hun financiële zaken. Aan de hand van 12 deelonderwerpen nemen we ze, heel overzichtelijk, mee in de wereld van financieel overzicht.  Ze leren alles over het opzetten van een overzichtelijke administratie, budgetteren en besparen, het belastingstelsel en andere financiële zaken. En, superhandig, we geven praktische tips die passen bij hun situatie. Online betekent overigens niet ‘alleen’; de online budgettraining is inclusief 1,5 uur e-coaching (via e-mail of chat) door een professionele coach, verdeeld over 3 momenten.

Daarnaast volgen de deelnemers 6 online workshops die specifiek ingaan op bijvoorbeeld het doen van belastingaangifte, rondkomen nu en in de toekomst, het weerstaan van (aankoop)verleidingen, omgaan met je inkomen en het aanvragen van gemeentelijke regelingen en toeslagen. Praktische workshops waarmee de deelnemers direct aan de slag kunnen.

Voor zowel Fit als TopFit geldt dat de deelnemers gedurende 1 jaar na hun deelname gebruik kunnen blijven maken van de Knip-community op ons Huddle-platform; vol actuele informatie, tips & tricks én de mogelijkheid voor topfit-deelnemers om de workshops terug te kijken. Bij Fit is het mogelijk losse workshops toe te voegen.

Budgettrainingen

In zeven bijeenkomsten laten we de cursisten in kleine groepen kennis maken met allerlei financiële onderdelen. Aan het eind van de training heeft de cursist zelf een financiële jaarplanning gemaakt, waarop hij/zij per maand kan aflezen wat er precies heeft plaatsgevonden en wat er nog te komen staat.

De doelstelling van de training is, dat je in de toekomst financieel zelfredzaam bent en daarmee rust in je hoofd brengt.

1 op 1 budgetcoaching

Soms heeft iemand meer aandacht nodig of is het niet wenselijk cq. mogelijk de budgettraining in een groep te volgen. Voor deze doelgroep biedt Knip in bedrijf budgetcoaching aan: 1 op 1 coaching, waarbij een deelnemer persoonlijk begeleid wordt bij het maken van bijvoorbeeld een financiële planning.

Budgetcoaching heeft hetzelfde doel als budgettraining: het vergroten van zelfredzaamheid en leren vooruitkijken en plannen. Alleen de vorm is anders en meer op iemands persoonlijke situatie toegespitst. Maatwerk dus!

Meer informatie nodig?

Heb je een vraag over de stichting en over de training neem dan contact met ons op.

knipinbedrijf@stichtingknip.nl