"Ik ben er van overtuigd dat je veel leed kunt voorkomen door op tijd voorlichting en trainingen te geven. Door kennis en bewustwording, creëer je rust en overzicht."

INITIATIEFNEMER

Renate Slagter

Mijn naam is Renate Slagter en ik ben de initiatiefnemer van Stichting Knip. Jarenlang was ik werkzaam bij een grote bank en deed daarnaast vrijwilligerswerk bij de Voedselbank.
Zo ontdekte ik dat veel mensen niet rond kunnen komen, vaak door schulden. Ik zag ook dat mensen niet altijd goed weten hoe ze met geld om moeten gaan. Daarom besloot ik mijn kennis en ervaring op financieel gebied hierop in te zetten.
Omdat ik er van overtuigd ben dat je veel leed kunt voorkomen door op tijd voorlichting en trainingen te geven. Door kennis en bewustwording, creëer je rust en overzicht.

"Geen zaken opleggen, maar juist benadrukken dat mensen zélf keuzes kunnen maken binnen hun eigen budget, geeft mensen eigenwaarde en regie over eigen portemonnee."

GECERTIFICEERD BUDGETCOACH

Gerieke Menkveld

Ik ben Gerieke Menkveld, gecertificeerd budgetcoach, budgettrainer en schuldhulpverlener.
Sinds 2014 ben ik als zodanig betrokken bij stichting Knip en begeleid ik met veel passie, humor en soms wat zelfspot, mensen op het gebied van financiële educatie. 

Geen zaken opleggen, maar juist benadrukken dat mensen zélf keuzes kunnen maken binnen hun eigen budget, geeft mensen eigenwaarde en regie over eigen portemonnee.

"Van daaruit streef ik ernaar om te 'motiveren op maat'. Dit doe ik op een praktische manier, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect."

BUDGETCOACH

Yolanda de Bruin

Mijn kracht ligt in het motiveren en enthousiasmeren van mensen en precies dit zet ik graag in om jou te coachen, op weg naar financiële gezondheid.
Als ervaren coach, en voormalig HR-adviseur, zie ik snel  “de mens achter de vraag”. Van daaruit streef ik ernaar om te ‘motiveren op maat’. Dit doe ik op een praktische manier, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect.

"Praktisch opgezet, interactief, met gebruik van moderne digitale hulpmiddelen, maar ook ontspannen, muzikaal, met de nodige humor en momenten van verwondering."

DOCENT BASISONDERWIJS

Maria Boelens

Ik ben Harry Nibbelke, onlangs gepensioneerd na een lange carrière in het onderwijs, maar toch weer voor de klas vanuit Knip!Na de bevlogen uitleg van Renate, over het werk van Knip, besloot ik enthousiast mijn medewerking te verlenen aan het ontwikkelen en geven van geldlessen op de Emmer basisscholen.

De geldlessen zijn bedoeld voor de gehele basisschoolperiode, groep 1 t/m 8. De lesstof is aangepast aan het niveau en varieert van een half uur tot ruim een uur per les. Praktisch opgezet, interactief, met gebruik van moderne digitale hulpmiddelen, maar ook ontspannen, muzikaal, met de nodige humor en momenten van verwondering.
We plaatsen de kinderen op een speelse, maar duidelijke manier voor dilemma’s en daarin leren we ze de juiste keuzes te maken.
Want jong geleerd is oud gedaan!