logo stichting knip

MEER INFORMATIE?

info@stichtingknip.nl

Wat wij doen

Bij Stichting Knip houden we ons bezig met activiteiten die de financiële zelfredzaamheid van mensen stimuleert. Dat doen we in de vorm van budgettrainingen, -coaching, e-learning,  geldlessen en andere activiteiten waarmee het bewustzijn willen vergroten. Ook zie je ons regelmatig op markten, beurzen en scholen. Overal waar we de mensen kunnen informeren over het voorkomen van schulden, kun je ons tegenkomen!

Wil je verder lezen over onze activiteiten? Hier lees je meer over onze budgettrainingen, geldlessen workshops, budgetcoaching en de praktische online training. Op de nieuwspagina delen we het laatste nieuws en natuurlijk zouden we het erg leuk vinden wanneer je ons volgt op Facebook en Twitter!

Bewustwording en rust in het hoofd!
Het is een kick als ik wat kan sparen!
Wat mag en wat moet
Zo leer je met mijn geld omgaan
Online Trainingen

Wat hebben studeren, op jezelf wonen, verhuizen, werken, werkloos worden, samenwonen/trouwen, kinderen krijgen, uit elkaar gaan, pensionering en overlijden met elkaar gemeen? Ze hebben effect op je persoonlijke financiële situatie. Tijd om je financiële huishoudboekje (opnieuw) op orde te maken, dus!  De nieuwe online training van Stichting Knip gaat jou helpen om meer inzicht te krijgen in jouw financiën.

Overzicht
Zeg eens eerlijk: heb jij een goed overzicht van alle inkomsten en uitgaven? Weet jij eigenlijk op welke toeslagen je recht hebt? Of hoeveel je te besteden hebt elke maand? Er is een manier om dit heel eenvoudig voor elkaar te krijgen.  Gewoon, met de online training van Stichting Knip!

Vanachter je computer, thuis of waar je maar wilt, ga je, aan de slag met je financiële zaken. Aan de hand van 12 deelonderwerpen nemen we je, heel overzichtelijk, mee in de wereld van financieel overzicht.  Je leert alles over het opzetten van een overzichtelijke administratie, budgetteren en besparen, het belastingstelsel en andere financiële zaken. En, superhandig, we geven je praktische tips die passen bij jouw situatie. Online betekent overigens niet ‘alleen’; er staat een professionele coach voor je klaar om je daar waar nodig te helpen.

En wat kost dat?
In de meeste gevallen is het volgen van een online training voor de deelnemers helemaal gratis. De kosten worden dan gedragen door bijvoorbeeld de gemeente, een woningbouwcorporatie of werkgever. Aan de hand van jouw situatie kunnen we je laten weten of dit ook voor jou geldt.

Budgetcoaching

In onze budgettrainingen sturen we de cursisten aan op zelfredzaamheid, leren om vooruit te kijken en te plannen. Na het volgen van de training heeft de deelnemer (meer) inzicht in de financiële situatie. Verder weet hij/zij welke toeslagen er zijn, waar hij/zij recht op heeft, weet de deelnemer waar aanvullende informatie gevonden kan worden en hoe je deze regelingen kan aanvragen. De inhoud van de training is erop gericht om mensen te leren hun eigen keuzes te maken. Hiermee stimuleert de trainer het bewust worden van eigen verantwoordelijkheid. De zelfredzaamheid wordt vergroot en mensen leren om vooruit te kijken en te plannen. Dit zorgt voor rust en overzicht. Budgettraining vindt in kleine groepen plaats.

1 op 1
Soms heeft iemand meer aandacht nodig of is het niet wenselijk of mogelijk de budgettraining in een groep te volgen. Voor deze doelgroep biedt Stichting Knip budgetcoaching aan: 1 op 1 coaching, waarbij een deelnemer persoonlijk begeleid wordt bij het maken van bijvoorbeeld een financiële planning. Budgetcoaching heeft hetzelfde doel als budgettraining: het vergroten van zelfredzaamheid en leren vooruitkijken en plannen. Alleen de vorm is anders en meer op iemands persoonlijke situatie toegespitst. Maatwerk dus!

Budgettrainingen

Elk financieel huishoudboekje is uniek. De budgettrainingen van Stichting Knip zijn gericht op het inzichtelijk maken van wat de (verwachte-) inkomsten en uitgaven zijn. Door gebruik te maken van praktisch trainingsmateriaal, worden trainingen gegeven waaraan iedereen kan deelnemen. Tijdens deze trainingen hoeft er niets over de persoonlijke financiële situatie verteld te worden. Door middel van allerlei voorbeelden, haal je er zelf uit wat persoonlijk van toepassing is en wat je kunt gebruiken.

Zes bijeenkomsten
In zes bijeenkomsten laten we de cursisten in kleine groepen kennis maken met allerlei financiële onderdelen. Aan het eind van de training heeft de cursist zelf een financiële jaarplanning gemaakt, waarop hij/zij per maand kan aflezen wat er precies heeft plaatsgevonden en wat er nog te komen staat. De doelstelling van de training is, dat je in de toekomst financieel zelfredzaam bent en daarmee rust hebt in je hoofd.

Wil jij ook …
 Balans tussen inkomen en uitgaven?
 Rust in je hoofd?
 Geen financiële problemen?

Kom dan naar de gratis budgettrainingen van Stichting Knip. De budgettrainingen is voor alle inwoners van de gemeente Emmen, gemeente Midden-Groningen, gemeente Midden-Drenthe, huurders en woningzoekenden van Lefier, Domesta, Actium, Woonservice en van het Groninger Huis.

De eerstvolgende training kun je vinden in onze agenda

Maatwerk
Soms heeft iemand meer aandacht nodig of is het niet wenselijk cq. mogelijk de budgettraining in een groep te volgen. Voor deze doelgroep biedt Stichting Knip budgetcoaching: 1-op-1 coaching, waarbij een deelnemer persoonlijk wordt begeleid bij bijvoorbeeld financiële planning. Budgetcoaching heeft hetzelfde doel als budgetcoaching: zelfbeheersing vergroten en leren voorspellen en plannen. Alleen de vorm is anders en meer aangepast aan de individuele omstandigheden. Maatwerk dus!
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Geldlessen

Jong geleerd is oud gedaan! Dat gezegde kent iedereen en gaat ook voor iedereen op. Wij, van Stichting Knip, merken dat deze uitspraak dubbel en dwars van toepassing is als we het hebben over omgaan met geld!

Samen met de gemeente Emmen vindt Stichting Knip het belangrijk dat kinderen en jongeren in een vroeg stadium bewust worden van de waarde van geld en hiermee leren omgaan. Daarom wijzen we scholen op de mogelijkheid van het verzorgen van geldlessen voor leerlingen op school. Aan de lessen zijn geen kosten verbonden; de lessen worden door de gemeente Emmen aangeboden. Alle geldlessen zijn afgestemd op de leeftijd van het kind of de jongere.

Geldlessen van Stichting Knip staan in het teken van het maken van bewuste keuzes.  Ze zijn daarnaast interactief, leerzaam en ook erg leuk! Onze ervaring leert ons dat de kinderen en jongeren meer dan positief zijn over de geldlessen en enthousiast meedoen. 

Hebben we je interesse gewekt en/of wil je meer informatie? 

Workshops

Een avond, middag of een paar uurtjes, samen met een groep gelijkgestemden de wereld van budgetteren en besparen induiken? Of als club, klas, vereniging of groep collega’s behoefte aan een presentatie over geld, sparen en financieel inzicht?

Stichting Knip doet het! Wij verzorgen regelmatig workshops, interactieve lezingen en/of presentaties op maat. Dat kan bijvoorbeeld gaan over hoe te besparen op je uitgaven, budgetteren en plannen of het maken van een financiële jaarplanning. 

Kijk in onze agenda voor de data of neem contact op voor meer informatie. We gaan graag met je in gesprek!

E-learning

Vanuit je eigen omgeving, op je eigen computer, onze budgettraining volgen. In je eigen tempo, op het moment dat jij er zin in hebt en tijd voor maakt.

Je volgt de reguliere budgettraining, maar dan online. Aan het eind van de training heb je zelf een financiële jaarplanning gemaakt, waarop je per maand kunt aflezen wat er precies heeft plaatsgevonden en wat er nog te komen staat. De doelstelling van de training is, dat je in de toekomst financieel zelfredzaam bent en daarmee rust hebt in je hoofd.

Natuurlijk is er een budgetcoach voor je beschikbaar die je online bijstaat. 

Workshops voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen

2,5 miljoen mensen in Nederland van 16 jaar en ouder hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is ongeveer 1 op 6! Ook in jouw (werk)omgeving is de kans dus groot dat er zich iemand bevindt die hier moeite mee heeft.

Op het werk kan dit je flink in de weg zitten. Het is een extra grote uitdaging om bijvoorbeeld de loonstrook te begrijpen, contracten te lezen, mails te beantwoorden of stukken te schrijven. Het is bekend dat laaggeletterdheid een verborgen probleem is. En dat is niet meer dan begrijpelijk. Niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen is echter niet iets om je voor te schamen! Je bent niet alleen en er zijn veel mogelijkheden om je te helpen. Als werkgever kun je daarin een grote rol spelen. Bijvoorbeeld door actief trainingen aan te bieden.

Speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen heeft Stichting Knip een budgettraining in workshopvorm ontwikkeld: GELD, het kan slimmer!

In vier workshops gaan we in op vier financiële onderwerpen: huishoudboekje, papierwinkel, uitgerekend en woonlasten. Iedere week wordt één onderwerp besproken. De training wordt gegeven door een gecertificeerd budgetcoach, is gebaseerd op onze reguliere budget-trainingen en volledig ingericht op en aangepast aan deze specifieke doelgroep. De workshops zijn niet betuttelend en erop gericht in de toekomst financieel zelfredza(a)m)er) te zijn.

Is het volgen van ‘GELD, het kan slimmer’ ook interessant voor medewerkers van jouw organisatie? We gaan graag met je in gesprek over de (in house) mogelijkheden. Check ook onze agenda om te kijken of en wanneer deze workshops in jouw buurt gepland staan.

 

Meer informatie nodig?

Heb je een vraag over de stichting en over de training neem dan contact met ons op.

info@stichtingknip.nl