"Ik ben er van overtuigd dat je veel leed kunt voorkomen door op tijd voorlichting en trainingen te geven. Door kennis en bewustwording, creëer je rust en overzicht."

INITIATIEFNEMER

Renate Slagter

Mijn naam is Renate Slagter en ik ben de initiatiefnemer van Stichting Knip. Jarenlang was ik werkzaam bij een grote bank en deed daarnaast vrijwilligerswerk bij de Voedselbank.
Zo ontdekte ik dat veel mensen niet rond kunnen komen, vaak door schulden. Ik zag ook dat mensen niet altijd goed weten hoe ze met geld om moeten gaan. Daarom besloot ik mijn kennis en ervaring op financieel gebied hierop in te zetten.
Omdat ik er van overtuigd ben dat je veel leed kunt voorkomen door op tijd voorlichting en trainingen te geven. Door kennis en bewustwording, creëer je rust en overzicht.

"Geen zaken opleggen, maar juist benadrukken dat mensen zélf keuzes kunnen maken binnen hun eigen budget, geeft mensen eigenwaarde en regie over eigen portemonnee."

GECERTIFICEERD BUDGETCOACH

Gerieke Menkveld

Ik ben Gerieke Menkveld, gecertificeerd budgetcoach, budgettrainer en schuldhulpverlener.
Sinds 2014 ben ik als zodanig betrokken bij stichting Knip en begeleid ik met veel passie, humor en soms wat zelfspot, mensen op het gebied van financiële educatie. 

Geen zaken opleggen, maar juist benadrukken dat mensen zélf keuzes kunnen maken binnen hun eigen budget, geeft mensen eigenwaarde en regie over eigen portemonnee.

"Ik werk samen met leuke en enthousiaste mensen die het hart op de juiste plek hebben, die iets willen betekenen voor een ander."

ADMINISTRATIEF MEDEWERKSTER

Marga Plas

Hoi, mijn naam is Marga Plas en ook ik ben jaren werkzaam geweest bij een grote bank. Nadat hier in 2012 een eind aan kwam, was ik er vast van overtuigd dat er wel weer iets moois op mijn pad zou komen.
En ja,  Renate, oud-collega en lieve vriendin, vroeg of ik het leuk zou vinden haar te helpen met de administratie van Stichting Knip. Inmiddels heb ik mijn draai daar goed in gevonden. Ik werk samen met leuke en enthousiaste mensen die het hart op de juiste plek hebben, die iets willen betekenen voor een ander.

Stichting Knip is laagdrempelig en ons motto is: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg! Wil je je aanmelden voor de training of heb je nog vragen, dan kan je bij mij terecht. Zo blijf ik op een leuke manier toch nog een beetje hangen in de financiële wereld.

"Het mooie hieraan vind ik mensen enthousiasmeren, bij de hand meenemen naar haalbare doelen en ze hierbij altijd in hun eigen waarde te laten."

In mijn werk bij een financiële instelling heb ik vooral met ondernemers te maken. Daarnaast ben ik als budgetcoach betrokken bij stichting Knip. Het mooie hieraan vind ik mensen enthousiasmeren, bij de hand meenemen naar haalbare doelen en ze hierbij altijd in hun eigen waarde te laten.
Ook geef ik met veel enthousiasme geldlessen. Daarmee staan we aan de wieg van de financiële weg. Het is ontzettend belangrijk om al op jonge leeftijd na te denken over geld en daar de dialoog over aan te gaan. Prachtig om te zien dat we daar als Stichting een steentje aan bij mogen en kunnen dragen. Ik ben trots dat ik bij deze trainers hoor.

"Het helpen voorkomen van en zoeken naar oplossingen voor financiële problemen zie ik als een mooie uitdaging."

Mijn motto is: “Mensen kunnen zelf vaak meer dan ze denken”. Van hieruit lever ik tijdens de budgettrainingen een bijdrage aan de financiële gezondheid van de deelnemers. Leren budgetteren, financiële keuzes maken en een balans vinden tussen inkomsten en uitgaven.

Het helpen voorkomen van en zoeken naar oplossingen voor financiële problemen zie ik als een mooie uitdaging.
Met mijn bancaire achtergrond verzorg ik als budgetcoach en -trainer met passie en veel plezier budgettrainingen voor Stichting Knip.

"Dit is voor mij de reden geweest om bij Stichting Knip aan de slag te gaan en met passie een bijdrage te leveren aan de missie van Knip 'Een leven lang financieel gezond'."

Als budgetcoach kun je mensen geen koopkracht geven, maar wel kracht en motivatie om hun geld goed te beheren.

Dit is voor mij de reden geweest om bij Stichting Knip aan de slag te gaan en met passie een bijdrage te leveren aan de missie van Knip “Een leven lang financieel gezond”.

"Van daaruit streef ik ernaar om te 'motiveren op maat'. Dit doe ik op een praktische manier, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect."

Mijn kracht ligt in het motiveren en enthousiasmeren van mensen en precies dit zet ik graag in om jou te coachen, op weg naar financiële gezondheid.
Als ervaren coach, en voormalig HR-adviseur, zie ik snel  “de mens achter de vraag”. Van daaruit streef ik ernaar om te ‘motiveren op maat’. Dit doe ik op een praktische manier, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect.

"Praktisch opgezet, interactief, met gebruik van moderne digitale hulpmiddelen, maar ook ontspannen, muzikaal, met de nodige humor en momenten van verwondering."

Ik ben Harry Nibbelke, onlangs gepensioneerd na een lange carrière in het onderwijs, maar toch weer voor de klas vanuit Knip!Na de bevlogen uitleg van Renate, over het werk van Knip, besloot ik enthousiast mijn medewerking te verlenen aan het ontwikkelen en geven van geldlessen op de Emmer basisscholen.

De geldlessen zijn bedoeld voor de gehele basisschoolperiode, groep 1 t/m 8. De lesstof is aangepast aan het niveau en varieert van een half uur tot ruim een uur per les. Praktisch opgezet, interactief, met gebruik van moderne digitale hulpmiddelen, maar ook ontspannen, muzikaal, met de nodige humor en momenten van verwondering.
We plaatsen de kinderen op een speelse, maar duidelijke manier voor dilemma’s en daarin leren we ze de juiste keuzes te maken.
Want jong geleerd is oud gedaan!