logo stichting knip

MEER INFORMATIE?

knipinbedrijf@stichtingknip.nl

Wat mag en wat moet

Voor jezelf duidelijk hebben wat moet en wat mag, dat was een echte eye-opener voor mij. Op zich heb ik mijn administratie goed voor elkaar en gelukkig blijft er ook elke maand meer over dan er uit gaat. Toch wilde ik wel meer inzicht hebben in mijn financiën. Dat was voor mij de reden om me aan te melden voor de gratis budgettraining. Ik heb acht avonden de training gevolgd op locatie De Marke in Angelslo. In het totaal waren er acht cursisten.

Renate Slagter van Stichting Knip behandelde elke avond een ander thema. Het was echt niet zo dat je je financiën open en bloot op tafel moest leggen. Wel deelden we ervaringen en tips met elkaar. Tijdens de training werden vaak voorbeeldsituaties gegeven: Waarom komt gezin A elke maand financieel goed uit en gezin B niet. Ook werd een loonstrookje besproken. Wat staat er nu allemaal op en wat betekent het.  Verzekeringen zijn ook zoiets. Welke verzekering heb je wel of niet nodig. Het is goed om hier naar te kijken want je kunt best wel besparen op premies wanneer je dubbele of onnodige verzekeringen hebt.

Door de cursus heb ik een beter overzicht van wat er nu elke maand binnenkomt en wat wij uitgeven. Dat geeft rust in mijn hoofd. Ik heb bespaartips gekregen die ik nu regelmatig in mijn dagelijks leven gebruik. Boodschappen doe ik nu heel anders, veel bewuster. Heb ik het echt nodig of niet? Moet ik het kopen of mag ik het kopen? En ik weet nu hoe belangrijk het is om altijd een financiële buffer te hebben die je kunt gebruiken als je te maken krijgt met onverwachte uitgaven zoals een autoreparatie of een kapotte wasmachine. Met een aantal cursisten heb ik nog steeds contact en af en toe delen we tips met elkaar. Ook mijn familie en vrienden weten dat ik de training heb gevolgd. Daardoor spreken we nu wel opener over bepaalde financiële kwesties.

Ik raad de cursus zeker aan! Renate Slagter van Stichting Knip weet de informatie goed te delen, heeft praktische tips, geeft duidelijk uitleg en is ontzettend gezellig.

Niels Kiemel, cursist budgettraining Emmen

Facebook
Twitter
LinkedIn
MEER INFORMATIE?
RECENTE POSTS